Придобивките од сончевата енергија

2022-09-19


Повеќе луѓе од кога било избираат сончева енергија за напојување на нивните домови, и не е тешко да се види зошто: Има многу предности на сончевата енергија и речиси и да нема негативности од сончевата енергија. Додека светот се бори со влијанието наклиматска промена, можеме да преземеме акција со избирање подобри и почисти извори на енергија за напојување на нашите домови. Сончевата енергија е обновлив извор на чиста, зелена енергија што може да ги замени изворите на енергија од фосилни горива и природен гас на кои толку многу се потпиравме во минатото.

Инсталирањето соларни панели на вашиот дом може да има и низа други позитивни влијанија, вклучително и заштеда на вашата сметка за енергија и зголемување на вредноста на вашиот дом. Како што дознавате за инсталирање на соларен систем за енергија во вашиот дом, разгледајте ги овие четири фантастични придобивки од користењето на соларната енергија:

1. Солар може да ви ја намали сметката за струја

Да почнеме со една од најзначајните придобивки од сончевата енергија: инсталирањето соларни панели може да ги намали вкупните трошоци за електрична енергија и да ви помогне да заштедите пари на вашата сметка за комунални услуги.

Управата за енергетски информации на САД објави дека просечниот дом во САД троши повеќе1.400 долари годишно на сметки за струја. Со соларната енергија на покривот, можете да ги надоместите вашите месечни трошоци за електрична енергија, што може да ви заштеди илјадници долари во текот на животниот век на вашиот систем за соларна енергија.

Напредокот во технологијата и подобрувањето насоларна гаранција coverage mean that solar panel ownership is becoming easier and far less expensive. Considering that the average solar energy system can траат во просек 25 години and often плаќа за себе in just 6-10 years, solar panels will likely save you significant money in the long run. If you’d rather just pay for the energy you use when switching to solar, закуп на соларни панели is also an option.

Меѓу финансиските придобивки од соларните панели, повеќето сопственици на куќи имаат право на даночни попусти и стимулации кои можат да ги зголемат нивните вкупни заштеди. На пример, нафедерален соларен даночен кредит allows you to deduct up to 30% off the cost of your solar energy system from your federal taxes in 2022. If your local utility company offers it, нето мерење allows you to earn credit for the extra energy you produce and feed into решетката.

Со соларни панели, можете да генерирате сопствена енергија, ставајќи ве цврсто во контрола на вашата енергија и заштеди. Со инсталирањесоларни батерии, можете исто така да ја складирате вишокот на енергија што ја создаваат вашите панели, а потоа можете да ја користите таа енергија кога вашите соларни панели нема да генерираат доволно електрична енергија за да ги задоволат потребите за потрошувачка на енергија на вашиот дом.

2. Соларната енергија може да и помогне на животната средина

Инвестицијата во соларната енергија е инвестиција во одржливоста и има многу еколошки придобивки од соларната енергија. Можете драматично да го намалите вашиотјаглероден отпечаток and reliance on fossil fuels while improving your impact on global climate change. Solar energy is чиста, зелена и обновливаâподобро решение за вашиот дом, вашата заедница и животната средина.

Фосилните горива што ги користевме со децении за производство на електрична енергија имаат негативен ефект врз нашата животна средина, предизвикувајќи значително загадување на воздухот. Ослободувањестакленички гасови into the atmosphere has led to poor air quality and shifting weather patterns. In addition, fossil fuels are a limited resource and are not going to last forever.

За разлика од другите домашни извори на енергија, соларните панели не ги нарушуваат екосистемите, не создаваат емисии на стакленички гасови или не испуштаат штетни загадувачи во воздухот и снабдувањето со вода. Соларната енергија е исто така одличен начин да се зголеми интересот за чисти технологии и економиите што тие ги поддржуваат.

Сончева енергија is one of the cleanest and most abundant renewable energy sources available. The amount of energy that reaches the Earth’s atmosphere with just one hour of sunlight can provide for the energy needs of every human being for an entire year. Since one megawatt-hour (MWh) of solar energy produced can offset approximately 0.5 to 1 ton of carbon dioxide produced, it's easy to see how effectively solar energy can help reduce your carbon footprint.

3. Соларната енергија може да ви помогне да избегнете прекини на струја

Сопствениците на куќи во Соединетите Американски Држави искусни повеќеосумчасовен прекин на електричната енергија in 2020, the most since the U.S. Energy Information Administration began collecting electricity reliability data in 2013. Many of these outages occur during extreme temperatures, tropical storms, hurricanes, and wildfires. As a way to deal with more frequent power outages, Americans have begun pursuing various backup power options for their home.

Резервни генератори и складирање на соларни батерии are the two main energy technologies that homeowners consider for their backup power needs. While both options can help during a power outage, the combination of solar panels and solar battery storage may be a preferable alternative because they are low maintenance, reliable, operate quietly, and provide clean energy.

4. Соларната енергија може да ја зголеми вредноста на вашиот дом

Меѓу придобивките од соларниот систем, инсталирањето соларни панели може дури и да ја подобри вредноста на вашиот дом. Купувачите и продавачите сега сметаат дека соларната инсталација е важна надградба на домот, како завршен подрум или реновирана кујна.

Некои експерти проценуваат дека вредноста на домот може да се зголеми до20 долари за секој 1 долар that a solar energy system saves on energy costs per year. Zillow also found that homes with solar panels sell for 4,1% повеќе than homes without, worth an additional $9,274 in value.

Накратко, се покажа дека домовите со соларна енергија се истакнуваат, заработуваат повеќе ипродаваат побрзо in the national real estate market.


Многуте придобивки од соларните панели

Една од основните придобивки на соларната енергија е тоа што изборот за инсталирање соларни панели има позитивно влијание врз вас и на планетата. Резиденцијалниот соларен систем за електрична енергија ве носи чекор поблиску до енергетската независност и ви помага да знаете од каде доаѓа вашата енергија, како се произведува и како се троши.

Сончевиот систем за енергија може да ви заштеди пари, да ги намали емисиите на јаглерод и да ви помогне да останете подготвени за време на енергетска криза или затемнување. Ако ги споредувате предностите и недостатоците на соларната енергија, мислиме дека ќе откриете дека добрите страни значително ги надминуваат лошите страни!

Додека стапките на електрична енергија продолжуваат да растат, сончевата енергија продолжува да станува поефикасна, посигурна и достапна секоја година. Тоа е, исто така, еден од најчистите, обновливи извори на енергија што ги имаме, и достапен е во изобилство.

Ако сакате да дознаете повеќе за инсталирање на aсистем за соларни панели on your home, contact Palmetto today. With our Бесплатна алатка за проценка на соларни дизајн и заштеди, можете да видите како би изгледале соларните панели на вашиот дом и да дознаете колку би можеле да заштедите.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy